CASA CU STRUTI
Gura Calnaului - Buzau
   Home      Despre noi
Despre noi
 
 
 
 

Ferma este situata in imediata vecinatate a orasului Buzau, in localitatea Gura Calnaului, la aproximativ 2 km de oras, accesul facandu-se direct din DN2 E85.Infiintata prin achizitia unor exemplare atent selectionate, din cuiburi diferite pentru evitarea cosangvinitatii, familiile de reproducatori garanteaza obtinerea unor pui sanatosi si vigurosi.

 

Despre struti...

 

Strutul este o pasare care traieste in Africa, apartinand familiei ratidelor cuvant provenind din latinescul “ratis”,  ce caracterizeaza lipsa musculaturii de pe osul pieptului(STERN).Datorita acestei particularitati, strutul si-a pierdut abilitatea de a zbura ,dezvoltand in compensare deplasarea prin fuga.

Masculul atinge inaltimea de 210 pana la 275 cm, avand o greutate de 100 - 130 pana la 150 kg, femelele sunt mai mici avand inaltimea de 175 - 190 cm si greutatea de 90 - 110 kg.

Sunt cunoscute patru subspecii dintre care numai una indeplineste conditiile unei exploatari rentabile din punct de vedere economic si prezenta in marea majoritate a fermelor, caracterizata de o rata a acumularii corporale foarte buna, astfel incat la varsta de 10-12 luni poate ajunge la o greutate de 90-100 kg, optima pentru sacrificare.

Astfel, o alta particularitate caracteristica numai strutului este faptul ca, prin adaptare la fuga, pasarea are numai doua degete la picior, picioarele folosind si ca o arma de temut. Degetele au gheare puternice ce ating o lungime de pana la 10 cm.

Aripile strutului sunt relativ mari, daca luam in considerare ca este o pasare adaptata la alergare, care nu poate zbura, ele fiind folosite la pastrarea echilibrului corpului in timpul alergarii, sau in perioada imperecherii.

 

Mediul natural de viata a strutului este Africa, mai ales partea de sud si partea estica a continentului. Strutul a disparut de pe teritoriul Arabiei, din nordul Saharei si din vestul continentului asiatic. Pasarile traiesc in regiuni de desert si savane deschise, prefera regiunile cu iarba scurta, lipsite de copaci inalti. In zonele in care cresc numai tufisuri, ce i-ar putea impiedica sa fuga sau sa vada la distanta mare, raman un timp scurt. In Australia exista de asemenea struti, dar care sunt de fapt pasari care au scapat din ferme, si, ulterior, s-au salbaticit.

In captivitate strutul a fost crescut in scop industrial la inceput in Africa de Sud, apoi fiind crescut in acelasi scop in America si relativ recent in Europa  unde s-a adaptat perfect conditiilor meteo.

 

Despre carnea de strut...

 

Carnea de strut este considerata ca fiind una dintre cele mai sanatoase carnuri, avand un continut foarte scazut de grasimi si calorii, in comparatie cu carnea de porc, vita, pui sau curcan, insa cu un continut bogat de proteine,, minerale,fier. De asemenea, carnea de strut este cunoscuta datorita continutului mic de colesterol, fiind o alternativa excelenta pentru toate persoanele consumatoare de carne rosie, dar care sunt ingrijorate de nivelul ridicat de grasime si implicit colesterol din dieta lor. Aceasta carne se poate prepara asemeni celorlalte carnuri cunoscute in alimentatia traditionala (pui, porc, vita), putand fi preparata la gratar, la cuptor, in forma de gulas, tocatura sau friptura, de asemenea, putandu-se face din aceasta carne o multime de specialitati precum carnati, muschi afumat sau alte asemenea produse.

Deasemeni si oul de strut are aceleasi caracteristici ca si ale carnii.

 

Continutul de COLESTEROL (mg) este cu 43% mai mic in comparatie cu cel al carnii de pui.

Continutul de GRASIMI (gr) este este cu 38% mai mic in comparatie cu cel al carnii de pui.

Valoarea energetica (kcal) este cu 74% mai mica in comparatie cu cea a carnii de pui.

Cateva sugestii culinare puteti gasi vizitand pagina media, reportajul "Tara-n Bucate".

Cu siguranta vor mai urma si alte sugestii pe care noi le-am incercat.

 
 
 
 
 
 


 
 
Copyright © 2013-2016  Casa cu Struti. Toate drepturile rezervate.